Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Regióny

Obce v okrese L. Mikuláš budú predkladať hlásenie o výskyte medveďa

Na snímke informačná tabuľa, ktorá upozorňuje na výskyt medveďa. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Obce nám budú zasielať na týždennej báze hlásenie o tom, či sa u nich vyskytujú medvede, alebo nie, konkretizoval Jakub Haluška.

Liptovský Mikuláš 10. októbra (TASR) - Všetky obce na území okresu Liptovský Mikuláš budú tamojšiemu okresnému úradu (OÚ) predkladať týždenné hlásenie o prípadnom výskyte medveďa hnedého. Po štvrtkovom zasadnutí krízového štábu na OÚ v Liptovskom Mikuláši to pre TASR uviedol jeho prednosta Jakub Haluška.

Doplnil, že naďalej platí mimoriadna situácia pre celý okres, ktorá sa týka všetkých samospráv. "Obce nám budú zasielať na týždennej báze hlásenie o tom, či sa u nich vyskytujú medvede, alebo nie, v akých lokalitách ich evidujú, koľko kusov sa tam vyskytuje a podobne," konkretizoval Haluška s tým, že témou sa krízový štáb bude zaoberať v pravidelných časových intervaloch.

Mimoriadnu situáciu v súvislosti s výskytom synantropného medveďa vyhlásil OÚ Liptovský Mikuláš v sobotu (5. 10.). Išlo o reakciu na tragický incident pri obci Hybe, kde stret s medveďom neprežil starší muž.