Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

Obec Súlovce si pripomína 780. výročie prvej písomnej zmienky

Ilustračná snímka. Foto: TASR- Roman Hanc

Podľa starostu ide o výnimočné podujatie, na ktorom je možné vidieť desiatky, často veľmi vzácnych, historických cyklistických exemplárov.

Súlovce 6. septembra (TASR) - Obec Súlovce v Topoľčianskom okrese si v sobotu (7. 9.) pripomenie 780. výročie prvej písomnej zmienky. Ako uviedol starosta obce Ivan Pecháč, slávnosti otvorí zraz historických bicyklov Oponický pedál 2024.

Podľa starostu ide o výnimočné podujatie, na ktorom je možné vidieť desiatky, často veľmi vzácnych, historických cyklistických exemplárov. "Program bude pokračovať oficiálnym vyhodnotením Oponického pedálu a udelením cien pri hudobnom sprievode skupiny Hups. Súčasťou kultúrneho programu bude aj vystúpenie kapiel Kabát Revival.sk a Meky Žbirka Tribute. Slávnosti ukončí DJ Andrej večernou tanečnou zábavou," doplnil Pecháč.

Ako pripomenul, Súlovce ležia na úpätí pohoria Tribeč a prvá písomná zmienka o obci je doložená z roku 1244 pod vtedajším názvom Dubnice, kedy patrila Nitrianskemu hradu. "O prehistorickom osídlení svedčia lokality z mladšej doby kamennej nachádzajúce sa v katastri Súloviec," dodal starosta.