Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Regióny

Obvinili muža, ktorý nahlásil bombu na hlavnej stanici v Bratislave

Na archívnej snímke nástupište na Hlavnej železničnej stanici v Bratislave. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Bratislavský krajský policajný hovorca priblížil, že obvinený tašku položil pred dvoch cestujúcich a vyjadril sa, že je v nej bomba.

Bratislava 1. júla (TASR) - Polícia obvinila z trestného činu šírenia poplašnej správy 67-ročného Ľubomíra M. z Bratislavy. Muž mal v nedeľu (30. 6.) v priestoroch hlavnej železničnej stanice v Bratislave položiť tašku na kolieskach a uviesť, že je v nej bomba. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Priblížil, že obvinený tašku položil pred dvoch cestujúcich a vyjadril sa, že je v nej bomba. "Z miesta odišiel, pričom následne sa vrátil, tašku zobral a odišiel na neznáme miesto," uviedol Szeiff.

Muža sa podarilo podľa jeho slov v krátkom čase identifikovať a následne ho aj obmedziť na osobnej slobode v obci Plavecký Štvrtok (okres Malacky). Polícia ho odtiaľ eskortovala na príslušné policajné oddelenie.

"V súvislosti s týmto prípadom vyzývame verejnosť, aby sa takéhoto konania občania zdržali a verejne nespôsobovali znepokojovanie obyvateľstva tým, že rozširujú poplašnú správu, ktorá je nepravdivá," dodal hovorca.