Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

Obyvatelia Košíc - mestskej časti Západ sa môžu zapojiť do rozpočtu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

MČ zaviedla projekt participatívneho rozpočtu v roku 2019 s cieľom vytvoriť podmienky pre realizáciu komunitných projektov a zvýšiť angažovanosť obyvateľov.

Košice 22. októbra (TASR) - Obyvatelia košickej mestskej časti (MČ) Západ sa opäť môžu zapojiť do participatívneho rozpočtu, na ktorý je vyčlenených 67.500 eur. Ako pre TASR uviedol Ľubomír Ferko z miestneho úradu MČ, v aktuálnom ročníku sa zamerali na existujúce detské ihriská za účelom ich revitalizácie a obnovy s pomocou obyvateľov.

"Celkový počet výherných projektov po hlasovaní je osem. Z toho sú tri veľké projekty - každý po 20.000 eur a päť malých projektov po 1500 eur. Projekty sa snažíme realizovať čo najskôr, avšak v samotných pravidlách participatívneho rozpočtu máme lehotu do dvoch rokov od dňa vyhlásenia výsledkov hlasovania," uviedol s tým, že suma vyčlenená na participatívny rozpočet sa potom reálne upravuje podľa postupu realizácie jednotlivých projektov.

MČ zaviedla projekt participatívneho rozpočtu v roku 2019 s cieľom vytvoriť podmienky pre realizáciu komunitných projektov a zvýšiť angažovanosť obyvateľov. Doposiaľ vďaka nemu zrealizovali 33 projektov.

Uzávierka prijímania projektov aktuálneho šiesteho ročníka je v piatok 22. novembra. Návrhy a nápady možno posielať prostredníctvom webovej stránky napadprezapad.hlasobcanov.sk.