Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 2. september 2024Meniny má Linda
< sekcia Regióny

Od pondelka začne v Trenčíne opäť fungovať pohotovosť pre dospelých

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Ministerstvo žiadosti vyhovelo.

Trenčín 19. júla (TASR) - V Trenčíne začne opäť prevádzku ambulantná pohotovostná služba pre dospelých. Ordinovať bude v pôvodných priestoroch aj v pôvodnom režime. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti RZP Andrej Luprich.

Spoločnosť RZP podľa neho po tom, ako začiatkom júla Ministerstvo zdravotníctva SR zbytočne a bez predchádzajúcej komunikácie zastavilo konanie o vydanie nového povolenia na prevádzku ambulantnej pohotovostnej služby, požiadala ministerstvo o vydanie dočasného povolenia na prevádzku. Ministerstvo žiadosti vyhovelo.

"V snahe vyjsť v ústrety pacientom sme niekoľkokrát kontaktovali Ministerstvo zdravotníctva SR a navrhli viacero riešení, aby sme pohotovosť pre občanov Trenčína mohli spustiť čo najskôr. Sme veľmi radi, že sa nám napokon podarilo dohodnúť na podmienkach. Pohotovosť pre dospelých v Trenčíne začne opäť ordinovať od pondelka 22. júla v pôvodných priestoroch na Jesenského 33,
" uviedol Luprich.

Ambulantná pohotovostná služba nahrádza starostlivosť praktického lekára, funguje v pracovných dňoch od 16.00 do 22.00 h a počas víkendov a sviatkov od 7.00 do 22.00 h. Je určená pre pacientov, ktorým sa náhle zhoršil zdravotný stav, avšak nie sú v priamom ohrození života.