Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 29. september 2024Meniny má Michal a Michaela
< sekcia Regióny

Od príchodu materského centra očakáva Beluša nižší nápor v škôlke

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Predškolské zariadenie našlo priestory v budove belušskej pošty, kapacitne je určené pre 15 detí.

Beluša 11. septembra (TASR) - Materské centrum Mimčo sa po siedmich rokoch pôsobenia v obci Ladce v Ilavskom okrese presťahovalo na susednej Beluše v okrese Púchov. V Beluši od materského centra očakávajú zníženie náporu na tamojšie materské školy (MŠ). Informovala o tom Jana Huliačková zo sekretariátu starostu obce Beluša.

Predškolské zariadenie našlo priestory v budove belušskej pošty, kapacitne je určené pre 15 detí. Umiestniť dieťa je možné od ranného veku až do predškolskej povinnej dochádzky. Rodičia si môžu zvoliť celodennú alebo poldennú starostlivosť. O deti sa starajú tri vychovávateľky.

"Som rád, že rodičia v Beluši majú ďalšiu možnosť, kam umiestniť dieťa v prípade, ak nebolo prijaté do materskej školy. V materskej škole sa podarilo vyhovieť žiadostiam rodičov pre všetky trojročné deti, ale chápem záujem rodičov socializovať aj mladšie deti. Mimčo je vhodnou alternatívou. Je tu dostatok priestoru pre hru, zábavu a spoločne strávený čas," uviedol starosta Beluše Ján Prekop.

V Beluši našlo centrum vhodné priestory na hru, zábavu, šport, ale aj na stravu, oddych a spánok. Samozrejmosťou sú skladové a hygienické priestory.

Materské centrum Mimčo existuje od roku 2007 a okrem činnosti v centre pripravujú pravidelné burzy detského oblečenia a potrieb, popoludňajšie tematické aktivity, workshopy, prázdninové zážitkové akcie a výlety.