Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Regióny

Odborné vzdelávanie v Žiari nad Hronom bude modernejšie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

V rámci projektu podľa jej slov zmodernizujú aj zastarané materiálno-technické vybavenie kuchyne, ktoré už nevyhovuje štandardom používaným v gastro prevádzkach

Žiar nad Hronom 5. júna (TASR) - Odborné vzdelávanie v Strednej odbornej škole obchodu a služieb (SOŠ OaS) v Žiari nad Hronom bude v budúcom školskom roku v modernejších priestoroch. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) na škole vďaka nenávratnému finančnému príspevku vo výške takmer 367.000 eur zrekonštruuje tunajšiu kuchyňu, ktorá je pracoviskom odborného výcviku.

"Stavebné práce zahŕňajú demontáž zastaraného gastrovybavenia, búranie priečky a komplexnú výmenu dlažby a obkladov kuchyne a prevádzky umývania čierneho a bieleho riadu, s vyšším hygienickým a bezpečnostným štandardom pri zabezpečení bezbariérovej prístupnosti priestorov praktického vyučovania prevádzky Gaudeamus," priblížila hovorkyňa kraja Lenka Štepáneková.

V rámci projektu podľa jej slov zmodernizujú aj zastarané materiálno-technické vybavenie kuchyne, ktoré už nevyhovuje štandardom používaným v gastro prevádzkach. Cieľom rekonštrukcie je prispôsobiť kvalitu materiálno-technického vybavenia moderným trendom na trhu práce a zvýšiť pripravenosť absolventov praktického výcviku na uplatnenie na trhu práce.

Stavebné práce aj montáž nového vybavenia sú naplánované v čase prázdnin a na začiatok septembra 2024, kedy je pracovisko odborného výcviku zatvorené. Vzdelávanie študentov tak nebude obmedzené.

Hovorkyňa kraja doplnila, že v rámci projektu budú inovované aj školské vzdelávacie programy. Inovácie sa zamerajú na zvyšovanie a skvalitňovanie odborných kompetencií žiakov a ich praktických zručností, ktoré sú identifikované ako nedostatočné pri súčasných absolventoch a sú dôležité pre uplatnenie na trhu práce.