Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

Odstávky teplej vody v Žiari nad Hronom sa dotknú aj športovísk

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Spomínané prerušenie dodávky tepla je naplánované od 16. do 20. septembra.

Žiar nad Hronom 15. septembra (TASR) - Niekoľkodňové prerušenie dodávok tepla, ktoré čakajú obyvateľov Žiaru nad Hronom a tamojší priemyselný areál, sa dotknú aj fungovania športovísk. Žiarska radnica informovala, že plaváreň bude v tom čase zatvorená a zimný štadión bude fungovať v obmedzenom režime.

Spomínané prerušenie dodávky tepla je naplánované od 16. do 20. septembra. Riaditeľ Technických služieb v Žiari nad Hronom Igor Rozenberg uviedol, že v prípade skoršieho spustenia tepla budú schopní otvoriť prevádzku plavárne už v nasledujúci deň. "Všetko závisí od času, kedy sa tak stane. Okrem teplej vody v sprchách je potrebné, aby sme dohriali aj všetky bazény na požadovanú teplotu," vysvetlil.

Mesto ďalej informovalo, že ostatné prevádzky nachádzajúce sa v krytej plavárni budú počas tohto obdobia otvorené. Odstávka tepla sa nedotkne ani prebiehajúcich prác na budovaní saunového sveta.

V obmedzenom režime bude počas odstávky tepla fungovať zimný štadión. "To znamená, že v prípade tréningov nebude možné osprchovať sa v teplej vode. Okrem nižšej teploty v šatniach a teplej vody nie sú iné obmedzenia," poznamenal Rozenberg.