Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Olympijský festival detí odštartovali Sásovským trojbojom ZŠ

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Jozef Poliak

V Sásovskom trojboji si zmerali svoje sily žiaci zo ZŠ Ďumbierska, Pieninská, Bakossova a Sitnianska v športových disciplínach ako hod kriketovou loptičkou, skok do piesku či beh na 50 metrov.

Banská Bystrica 9. mája (TASR) - V Banskej Bystrici vo štvrtok odštartoval tradičný Olympijský festival detí, určený pre takmer 600 žiakov prvého stupňa základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. V Sásovskom trojboji si zmerali svoje sily žiaci zo ZŠ Ďumbierska, Pieninská, Bakossova a Sitnianska v športových disciplínach ako hod kriketovou loptičkou, skok do piesku či beh na 50 metrov. TASR o tom informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková s tým, že v ďalších dňoch si zasúťažia aj deti z ostatných ZŠ.

"Organizáciou športových olympiád mesto pokračuje v dlhoročnej tradícii podpory mladých talentov a ich výchovy v súlade s olympijskou myšlienkou, ktorá už po tisícročia rozvíja telo i ducha, posilňuje priateľstvá a učí potrebe rešpektovať a vážiť si všetkých ľudí. Podujatie ponúka nielen súťaže v rôznych športoch, ale i vzdelávacie aktivity, ktoré približujú ideály fair play a súdržnosti," priblížila Jana Bajnoková z oddelenia športu mestského úradu.

Olympijský festival detí mesta Banská Bystrica sa bude 22. mája odohrávať v duchu blížiacej sa olympiády v Paríži. Centrom športového zápolenia sa stane areál ZŠ Golianova, kde takmer 600 žiakov druhého stupňa ZŠ preukáže svoje schopnosti v rôznych atletických disciplínach, napríklad beh na 60 metrov (m) a 800 m, štafetový beh 4 x 250 m a skok do diaľky. V kolektívnych disciplínach si zmerajú svoje sily dievčatá v basketbale a vybíjanej, chlapci v malom futbale a florbale. Vo vedomostnej súťaži o olympizme a letných olympijských hrách si účastníci preveria znalosti o histórii, hodnotách a disciplínach olympijských hier.

Mesto bude v športovom duchu pokračovať aj na prelome mesiacov máj a jún. Športové aktivity pre širokú verejnosť chystá v rámci Medzinárodného dňa detí, ktorý sa uskutoční 1. júna v parku pod Pamätníkom SNP a 13. júna na atletickom štadióne na Štiavničkách pre najmenších zasa organizuje 26. ročník Športovej olympiády detí materských škôl.