Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

V piešťanskom regióne sa aj v septembri uskutočnia desiatky podujatí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Avizované sú aj zábavné a športové programy pre deti, folklór či viaceré hudobné koncerty.

Piešťany 2. septembra (TASR) - Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany informuje o desiatkach podujatí, ktoré sa počas septembra uskutočnia v piešťanskom regióne. Okrem iného ide o oslavy desiateho výročia rekonštrukcie Elektrárne Piešťany, komentované prehliadky či splavy Váhu. Kalendár podujatí je k dispozícii na webe oblastnej organizácie cestovného ruchu.

Avizované sú aj zábavné a športové programy pre deti, folklór či viaceré hudobné koncerty. V Piešťanoch pokračujú komentované prehliadky. "V septembri sa budú konať štyri prehliadky: Spoznajte mesto Piešťany a Kúpeľný ostrov, Tajomstvá piešťanského bahna a termálnej vody, Dom umenia - architektonický skvost a Príbeh historickej elektrárne - technickej pamiatky," priblížila výkonná riaditeľka OOCR Rezort Piešťany Tatiana Nevolná. V rámci tradičného podujatia Victoria Regia sa uskutoční i komentovaná prehliadka floristických objektov.

Na návštevníkov Piešťan čakajú aj posledné koncerty organových dní v piešťanskom Dome umenia, medzinárodný filmový festival Cinematik či zážitkový program s názvom To najlepšie z Elektrárne v rámci osláv desiateho výročia rekonštrukcie tejto piešťanskej industriálnej pamiatky. "Zaujímavá bude aj cyklovychádzka s architektkami po najlepších piešťanských adresách pri príležitosti Dňa architektúry," dodala. V úvode septembra budú doznievať oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP). V Hlohovci sa v utorok (3. 9.) predstaví vojenská hudba spolu s prezentáciou vojenskej výstroje a techniky.

V obci Bojničky v okrese Hlohovec sa uskutoční vinobranie. "Ľudia sa môžu tešiť aj na Kapustové hody v Trebaticiach, na tradičný Michalský jarmok v Hlohovci a rôzne iné zábavy a jarmoky," priblížila Nevolná. Upriamila pozornosť aj na piaty ročník podujatia Vyber si svoj šport, na ktorom sa stretne 18 športových klubov a budú pripravené sprievodné akcie pre deti.

Počas tohto mesiaca sa uskutoční aj výstava fotografií pod holým nebom Park Foto v mestskom parku. Hvezdáreň a planetárium Hlohovec organizuje pozorovanie nočnej oblohy spojené s výkladom aj premietanie filmu o svetelnom znečistení. V rámci Európskeho týždňa mobility sa v Hlohovci uskutoční Cyklojazda po Fraštáku jeseň 2024.