Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

OPILCI ZA VOLANTOM: Košická polícia ráno prichytila 13 opitých vodičov

Policajné foto. Foto: Polícia SR - Košický kraj

Policajné kontroly sa začali od 5.00 h.

Košice 16. septembra (TASR) - Polícia v Košickom kraji v pondelok zrána pri kontrolách odhalila 13 vodičov za volantom pod vplyvom alkoholu. Počas dva a pol hodiny trvajúcej dopravno-bezpečnostnej akcie sa policajti zamerali na mesto Trebišov, obec Čaňu v okrese Košice-okolie a mesto Košice v smere od Sadov nad Torysou a zo Slaneckej cesty na každom vjazde a výjazde. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Policajné kontroly sa začali od 5.00 h. Z prichytených vodičov pod vplyvom alkoholu dvom namerali hodnotu nad jedno promile a jedenástim do jedného promile.

V Trebišove odhalili policajti spolu šiestich šoférov pod vplyvom alkoholu. Jeden z nich mal hodnotu dychovej skúšky 1,46 promile, ďalší 1,23 promile. V prípadoch, keď je hodnota vyššia ako jedno promile, čaká previnilcov cela policajného zaistenia a obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Aj v obci Čaňa policajti podrobili dychovej skúške každého vodiča, vstupujúceho alebo vychádzajúceho z obce. Tam odhalili štyroch šoférov pod vplyvom alkoholu, najvyššia hodnota dosiahla 0,73 promile.

V Košiciach prichytili troch vodičov pod vplyvom alkoholu, najvyššia zistená hodnota bola 0,48 promile.

Celokrajskú kontrolu vykonali policajti aj v sobotu (14. 9.) večer. V dvoch mestách - Moldave nad Bodvou v okrese Košice-okolie a Strážskom v okrese Michalovce podrobili dychovej skúške každého, kto do mesta vchádzal alebo z neho vychádzal. "Aj napriek nečasu sme v sobotu večer na cestách Košického kraja dychovej skúške podrobili 2165 vodičov vozidiel a troch cyklistov," uviedla Ivanová. V obci Cejkov v okrese Trebišov policajti odhalili opitého vodiča, ktorý "nafúkal" až 2,19 promile alkoholu.