Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

OPILCI ZA VOLANTOM: Polícia na Spiši obvinila troch vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prvý prípad sa stal ešte v piatok (30. 8.) dopoludnia, keď 39-ročná žena havarovala v obci Ždiar.

Stará Ľubovňa/Krížová Ves/Ždiar 2. septembra (TASR) - Polícia v posledných dňoch zadržala troch vodičov, ktorí po cestách na Spiši jazdili pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že dvaja muži a jedna žena skončili v celách policajného zaistenia a čelia obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Prvý prípad sa stal ešte v piatok (30. 8.) dopoludnia, keď 39-ročná žena havarovala v obci Ždiar. "S autom zišla mimo vozovky, prešla cez trávnatý porast a narazila do dosky upevnenej na budove. Policajná hliadka po príchode na miesto nehody vodičku porobila kontrole. Bolo preukázané, že jazdila pod vplyvom alkoholu, hodnota jej dychovej skúšky presiahla 3,2 promile," uviedla Ligdayová.

V cele skončil aj 44-ročný muž, ktorého v sobotu (31. 8.) v obci Krížová Ves v okrese Kežmarok zastavila a podrobila kontrole policajná hliadka. V jeho prípade dosiahla hodnota alkoholu v dychu 3,1 promile.

Posledný prípad sa stal v nedeľu (1. 9.) podvečer v obci Ľubotín neďaleko Starej Ľubovne. Hovorkyňa uviedla, že 58-ročný muž svojou jazdou zo strany na stranu upozornil službukonajúcich policajtov. "Následná kontrola preukázala, že jazdil pod vplyvom alkoholu. Výsledok dychovej skúšky dosiahol takmer 2,7 promile," uzavrela Ligdayová.