Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Opitá a zdrogovaná: Policajti jej zobrali vodičský preukaz

Policajná snímka. Foto: Facebook Polície SR - Nitriansky kraj

Policajti vodičku podrobili dychovej skúške na alkohol s výsledkom 0,75 promile.

Komárno 6. septembra (TASR) - Komárňanskí policajti v piatok počas nočnej služby odhalili opitú vodičku i vodiča pod vplyvom drog. Ako informovali, obom bola ďalšia jazda zakázaná a žene bol zadržaný aj vodičský preukaz.

K prvému prípadu došlo na Vodnej ulici v Komárne, kde si policajná hliadka všimla vozidlo VW Passat, ktoré jazdilo zo strany na stranu. "Keď vodič uvidel policajtov, zabočil na parkovisko a vypol svetlá. Pri následnej kontrole bolo zistené, že auto viedla 38-ročná žena. Policajti vodičku podrobili dychovej skúške na alkohol s výsledkom 0,75 promile. Lustráciou cez operačné stredisko bolo zistené, že má exekučný príkaz na zadržanie vodičského preukazu s dátumom právoplatnosti od 22. mája 2024,"uviedla polícia.



O dve hodiny neskôr hliadka na ulici E. B. Lukáča spozorovala vozidlo Ford Focus. Policajti vedeli, že jeho vodič je užívateľom omamných a psychotropných látok. Preto auto zastavili a vodiča skontrolovali. "Zistili, že ide o 42-ročného muža, ktorý sa priznal, že má zadržaný vodičský preukaz. Okrem toho javil známky požitia omamných a psychotropných látok. Výsledok lekárskeho vyšetrenia bol pozitívny," doplnila polícia.