Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Opitý vodič kamiónu zahynul počas nehody pri Ožďanoch, mal 2,7 promile

Snímka z miesta tragickej nehody. Foto: FB Polícia SR - Banskobystrický kraj

Kamión naložený drevom, ktorý viedol 51-ročný vodič, sa na ceste prevrátil.

Ožďany 19. septembra (TASR) - Vodič kamiónu naloženého drevom, ktorý v pondelok (16. 9.) prišiel o život na obchvate Oždian v okrese Rimavská Sobota, bol v čase dopravnej nehody opitý. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

"Podľa predbežnej správy z pitvy vodič viedol kamión pod vplyvom alkoholu. Zistená hodnota predstavuje 2,7 promile alkoholu," skonštatovala polícia.

K tragickej dopravnej nehode na rýchlostnej ceste R2 pri obci Ožďany došlo v pondelok dopoludnia. Kamión naložený drevom, ktorý viedol 51-ročný vodič, sa na ceste prevrátil. Muž ostal zakliesnený pod ním, pri nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Oproti kamiónu išlo v čase nehody i osobné vozidlo, ktoré sa už zrážke nedokázalo vyhnúť. Vodička auta vyviazla bez zranení.

Polícia v súvislosti s nehodou začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia, do vyšetrovania boli pribratí znalci z odboru cestnej dopravy a tiež z odboru súdneho lekárstva. Obchvat Oždian bol pre nehodu niekoľko hodín obojsmerne uzavretý.