Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Regióny

Oprava vozovky na ceste R4 pri Košiciach si vyžiada dopravné obmedzeni

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Práce v prípade priaznivých poveternostných podmienok podľa diaľničiarov potrvajú necelý týždeň.

Košice 17. októbra (TASR) - Na rýchlostnej ceste R4 pri Košiciach sa v sobotu (19. 10.) začnú práce na veľkoplošnej oprave vozovky. Realizované budú v rámci vonkajšieho jazdného pruhu pravého jazdného pásu v smere od odpočívadla Milhosť na Košice. "Pri prácach na danom úseku rýchlostnej cesty R4 bude doprava presmerovaná do voľného jazdného pruhu toho istého jazdného pásu," informovala Národná diaľničná spoločnosť (NDS).

Rozkladanie dopravného značenia a s tým súvisiace obmedzenia dopravy budú prebiehať postupne už od piatka (18. 10.). Práce v prípade priaznivých poveternostných podmienok podľa diaľničiarov potrvajú necelý týždeň. Pozostávať budú z odfrézovania pôvodnej vozovky a kladenia nových asfaltových vrstiev.

NDS apeluje na motoristov, aby boli obozretní, ohľaduplní a dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami, najmä rýchlostne limity.

"V priebehu tohto roka sa nám podarilo realizovať už 102 kilometrov veľkoplošných opráv vozoviek. Ešte v októbri plánujeme zlepšiť stav vozoviek na ďalších 50 kilometroch," uviedol prevádzkový riaditeľ NDS Rastislav Droppa.