Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

Opravený most v Trnovci nad Váhom umožní vlakom jazdiť rýchlejšie

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Modernizáciu realizuje manažér železničnej infraštruktúry Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).

Trnovec nad Váhom 28. augusta (TASR) - Rekonštrukcia mosta medzi železničnými stanicami Šaľa a Trnovec nad Váhom umožní vlakom plynulejší a rýchlejší prejazd týmto úsekom. Ako informovala Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), po ukončení prebiehajúcich prác sa rýchlosť vlakov na moste zvýši z 50 kilometrov za hodinu na 120 kilometrov za hodinu.

Modernizáciu realizuje manažér železničnej infraštruktúry Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). "Prispeje k zvýšeniu spoľahlivosti a komfortu cestovania, čo je pre ZSSK prioritou. Práce prebiehajú od augusta do konca októbra 2024," uviedol Dominik Drevický z komunikačného odboru ZSSK.

Ako doplnil, počas výlukových prác prebieha výmena mostníc na konštrukcii mosta. Doprava na tomto úseku je preto vedená len po jednej traťovej koľaji a vlaky tadiaľto môžu prechádzať rýchlosťou desať kilometrov za hodinu. "V dôsledku týchto obmedzení môžu vlaky na trati Bratislava - Nové Zámky meškať 15 až 30 minút v závislosti od aktuálnej dopravnej situácie," skonštatoval Drevický.

ZSSK cestujúcim odporúča, aby pri plánovaní ciest počítali s meškaniami a informovali sa o prípojoch. "Osobitne odporúčame cestujúcim z Galanty smerom do Bratislavy využívať osobné vlaky S60, ktoré prechádzajú mimo výlukového úseku," doplnil Drevický.