Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Opravy na Watsonovej a Jantárovej v Košiciach prinesú zmeny v doprave

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

V stredu sa začne rekonštrukcia Tolstého ulice v dĺžke 550 metrov.

Košice 4. augusta (TASR) - Súvislé opravy úsekov ciest sa začnú od pondelka (5. 8.) na košických uliciach Watsonova a Jantárova a od stredy (7. 8.) aj na Tolstého ulici. Práce si vyžiadajú dopravné obmedzenia. Informoval o tom magistrát mesta.

Úvodné práce na obnove štyroch ciest a priľahlých chodníkov spustili v uplynulých dňoch na takmer 900-metrovom úseku na Mliečnej ulici v mestskej časti Košická Nová Ves. Ide v poradí o tretiu etapu obnovy komunikácií za 5,65 milióna eur bez DPH.

"Na Mliečnej a na Tolstého by malo byť hotovo v prvej polovici októbra. Na Watsonovej a Jantárovej sa bude pracovať tri mesiace, motoristi budú môcť opätovne využívať všetky štyri ich pruhy začiatkom novembra. Dovtedy sa tam bude na etapy jazdiť obojsmerne v dvoch pruhoch, doprava sa tam v každom smere zúži na jeden jazdný pruh," uviedlo mesto.

Na Watsonovej ulici dostane asfaltový povrch 525-metrov dlhý úsek cesty a chodníka od križovatky s Komenského ulicou po odbočku na Mánesovu ulicu v oboch smeroch. Stavebné práce sú rozdelené na dve etapy. "V tej prvej, ktorá potrvá do konca septembra, sa bude na Watsonovej v smere od okresného úradu k Botanickej záhrade opravovať severný jazdný pás. Oba pôvodné jazdné pruhy budú uzavreté," oznámil magistrát. Doprava bude vedená vo zvyšných dvoch jazdných pruhoch, pre každý smer v jednom pruhu. Dôjde pritom k zaslepeniu vjazdov z ulíc Urbánkova, Gogoľova, Hurbanova a Mánesova. Rekonštrukcia ovplyvní autobusové linky 12, 14, 18, 19, 55 a N2.

Aj na Jantárovej ulici sa doprava dočasne zúži na dva pruhy. Súvislá oprava v dĺžke 1725 metrov bude prebiehať v dvoch etapách. Prvá zahŕňa oba jazdné pruhy v smere od obchodného domu na stanicu Košice-predmestie a ďalej na križovatku s Južnou triedou. Prejazdný tzv. východný jazdný pás bude rozdelený na dva pruhy pre oba smery. Pre stavebné práce bude zjednosmernené železničné priecestie Jarmočná v smere od Jantárovej ulice a Pri bitúnku v smere na Jantárovu. Obmedzenia sa týkajú autobusovej linky 24.

V stredu sa začne rekonštrukcia Tolstého ulice v dĺžke 550 metrov. Počas dva mesiace trvajúcich stavebných prác bude ulica zjednosmernená v smere od ulice Obrancov mieru po križovatku pri budove Národnej banky Slovenska.

Účastníci Medzinárodného maratónu mieru, ktorý sa bude konať 5. októbra, podľa magistrátu pobežia už po čerstvo vyasfaltovaných úsekoch.