Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

Organový festival v Nitre ponúkne koncerty aj zahraničných umelcov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ako informovalo Nitrianske biskupstvo, otvárací koncert 1. septembra odohrajú slovenskí umelci Marieta Puhovichová na organe a Martin Puhovich na saxofóne.

Nitra 1. septembra (TASR) - Koncerty slovenských i zahraničných umelcov ponúkne ôsmy ročník medzinárodného Katedrálneho organového festivalu. Konať sa bude každú nedeľu o 19.00 h v Bazilike sv. Emeráma na Nitrianskom hrade od 1. do 29. septembra. Jeden z koncertov zaznie aj v Kostole sv. Klimenta v Močenku.

Ako informovalo Nitrianske biskupstvo, otvárací koncert 1. septembra odohrajú slovenskí umelci Marieta Puhovichová na organe a Martin Puhovich na saxofóne. Juan Paradell Solé z Vatikánu odohrá 8. septembra o 15.30 h koncert v Kostole sv. Klimenta v Močenku. V rovnaký deň sa o 19.00 h v nitrianskej bazilike predstaví holandský organista Alexander De Bie.

Slovenský umelec Stanislav Šurin odohrá koncert na Nitrianskom hrade 15. septembra. V nedeľu 22. septembra vystúpi na festivale poľský organista Mateusz Rzewuski. Záverečný koncert bude patriť talianskemu umelcovi Christianovi Tarabbiovi.