Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

Osvetovým zariadením roka 2019 sa stala aj hvezdáreň v Žiline

Ilustračné foto Foto: TASR - Milan Drozd

Víťazi získajú osvedčenie o udelení a užívaní titulu Kultúrno-osvetové zariadenie roka 2019, finančnú odmenu a artefakt symbolizujúci výhru.

Dolný Kubín/Žilina 26. októbra (TASR) - Kultúrno-osvetovými zariadeniami roka 2019 sa stali Oravské kultúrne stredisko (OKS) v Dolnom Kubíne a Krajská hvezdáreň v Žiline. Pri príležitosti pondelňajšieho Dňa osvetových pracovníkov im titul na návrh odbornej poroty udelila ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO). TASR o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie a protokolu ministerstva kultúry Tatiana Majerská.

"Oravské kultúrne stredisko uspelo v kategórii kultúrno-osvetové zariadenie roka 2019 so všeobecným zameraním, Krajská hvezdáreň v Žiline v kategórii kultúrno-osvetové zariadenie roka 2019 so špecializovaným zameraním," konkretizovala Majerská.

Víťazi získajú osvedčenie o udelení a užívaní titulu Kultúrno-osvetové zariadenie roka 2019, finančnú odmenu a artefakt symbolizujúci výhru. "Okrem iného majú právo používať titul Kultúrno-osvetové zariadenie roka 2019 a zverejniť ho na svojom webovom sídle," dodala vedúca komunikačného oddelenia.

Prvý ročník súťaže vyhlásilo ministerstvo kultúry 30. januára. Opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu vyhlásenie výsledkov posunuli z jari až na jeseň. Zámerom súťaže Kultúrno-osvetové zariadenie roka je medzi iným ocenenie profesionality výkonov kultúrno-osvetových zariadení a podpora skvalitňovania ich činnosti.