Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

Nosko: Otvorenie parkovacieho domu v B. Bystrici sa očakáva na jeseň

Na snímke primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. Foto: TASR - Ján Krošlák

S výstavbou nového parkovacieho domu sa začalo vlani začiatkom leta.

Banská Bystrica 7. septembra (TASR) - Medzi najsledovanejšie stavby v Banskej Bystrici patrí nový parkovací dom, ktorý vyrastá pri mestskom úrade v priestore rokmi nazývanom "jama". Hoci predpokladaný termín ukončenia výstavby polyfunkčného garážového domu bol tohtoročný máj, ako avizoval primátor Ján Nosko, očakáva sa, že sa tak stane na jeseň.

"Parkovací dom je tesne pred dokončením. Zhotoviteľ aktuálne finalizuje dokončovacie práce a otvorenie pre verejnosť sa očakáva na jeseň tohto roka. S investorom parkovacieho domu, spoločnosťou Kooperativa, intenzívne komunikujeme a o všetkom dôležitom budeme včas informovať," konštatoval na sociálnej sieti primátor.

Niekdajšia "jama" s počtom 221 parkovacích miest sa stane najväčším parkovacím domom v meste pod Urpínom.

"Na prízemí budú potraviny, lekáreň, predajňa internetových služieb a verejne prístupné toalety. Svoje miesto si tam nájde aj nová stomatologická ambulancia. Na všetkých štyroch nadzemných podlažiach a streche budú parkoviská. Vzniknú tak dostatočné parkovacie kapacity, ktoré ocenia návštevníci centra mesta, blízkej polikliniky, mestského úradu či zimného štadióna. Verím, že v budúcnosti aj zrekonštruovaného domu kultúry, ktorému sa budeme spoločne s Banskobystrickým samosprávnym krajom snažiť opäť vdýchnuť život," informoval Nosko.

S výstavbou nového parkovacieho domu sa začalo vlani začiatkom leta. Celý objekt budujú v energeticky efektívnom štandarde. Financovanie projektu je realizované plne zo zdrojov poisťovne Kooperativa, ktorá výšku investícií pri svojich projektoch výstavby nehnuteľností nezverejňuje.