Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Regióny

Pezinok prichádza s aplikáciou pre občanov, pôvodná bude pre turistov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Prostredníctvom aplikácie budú môcť Pezinčania už na budúci rok uhradiť online dane a poplatky či poplatky za parkovanie, ktoré budú súčasťou pripravovanej parkovacej politiky mesta.

Bratislava/Pezinok 30. júna (TASR) - Mesto Pezinok prichádza s novou aplikáciou Som Pezinok. Nová komunikačná platforma je určená výhradne pre obyvateľov Pezinka, čím chce mesto zlepšiť ich informovanosť. Už zavedená aplikácia Simplicity bude po novom pre návštevníkov mesta a turistov. TASR o tom informovali z mestského úradu.

"Obyvatelia v novej appke nájdu aktuality z mesta, správy z mestského úradu. Už čoskoro bude do nej integrovaný aj odkaz pre starostu. Nechýba susedská burza a už čoskoro pribudne aj online vydanie časopisu Pezinčan," priblížil vedúci referátu komunikácie Michal Lukáč.

Prostredníctvom aplikácie budú môcť Pezinčania už na budúci rok uhradiť online dane a poplatky či poplatky za parkovanie, ktoré budú súčasťou pripravovanej parkovacej politiky mesta. Ambíciou mesta je, aby sa z aplikácie stala časom Karta Pezinčana, a to tak, ako to je možné poznať z iných európskych miest.

"Stará" aplikácia Simplicity zostáva v prevádzke a bude slúžiť najmä turistom a návštevníkom mesta Pezinok. Ambíciou je, aby sa do aplikácie už čoskoro zapojili aj ďalšie mestá a obce z pezinského regiónu. Nájsť v nej bude možné turistického sprievodcu, časový harmonogram udalostí, ktoré sa budú konať v Pezinku a v okolitých mestách a obciach, online zakúpiť cestovné lístky na akcie a eventy či parkovné.