Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Piešťany otvoria letnú kúpeľnú sezónu na prelome mája a júna

Na archívnej snímke budova kúpeľov - hotel Thermia Palace v Piešťanoch. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Súčasťou otvorenia letnej kúpeľnej sezóny sú aj výstavy. V Starej lekárni bude výstava výtvarníka Ctibora Krčmára k 100. výročiu jeho narodenia.

Piešťany 10. mája (TASR) - Ústrednou témou tohtoročného otvorenia letnej kúpeľnej sezóny v Piešťanoch je šport. Rok 2024 sa v meste spája s viacerými významnými výročiami, na záver mája a prvý júnový víkend radnica pripravila bohatý program. Záujemcov do centra mesta bude voziť kyvadlová doprava, informovala o tom za organizátorov Veronika Bardíková.

Program uvedú koncerty kapiel Smola a Hrušky a piešťanského Slniečka v piatok 31. mája. "Sobotu 1. júna odštartuje obrad poďakovania za liečivé pramene v Hudobnom pavilóne Harmony. Po ňom vyštartuje z Kúpeľného ostrova tradičný sprievod na čele s historickými vozidlami. Účasť v sprievode prisľúbili aj športové kluby, školy a ďalšie organizácie pôsobiace na území mesta Piešťany," uviedla. Hlavný program bude pokračovať v Hudobnom pavilóne vystúpeniami kapiel Cimbal Brothers, S hudbou vesmírnou, Zoči voči a Para. V nedeľu zahrajú Chris Ellys a Bystrík Banda.

V spolupráci s partnermi pripravilo mesto aj sprievodný program. "V piatok je pripravený program pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. V sobotu môžu záujemcovia zavítať aj do Elektrárne, kde budú pripravené raňajky, raňajšia joga, fyzio rozcvička, cvičenie pre deti," doplnila.

Balneologické múzeum Imricha Wintera pripravilo na sobotu výstavu historických fotografií Piešťan a deti si budú môcť na tvorivých dielňach vyskúšať písanie hlaholikou a tajným písmom. Kultúrno-kreatívne centrum ARTA chystá Deň otvorených ateliérov. Návštevníci, ktorí uprednostňujú športové vyžitie, môžu na Lodenici sledovať zápolenie Dračích lodí O pohár primátora.

Súčasťou otvorenia letnej kúpeľnej sezóny sú aj výstavy. V Starej lekárni bude výstava výtvarníka Ctibora Krčmára k 100. výročiu jeho narodenia. Galéria Mólo predstaví úspešných piešťanských športovcov a Piešťanské informačné centrum diela karikaturistu Pawla Kuczyňskeho z Poľska.