Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

PÍLA PRI SABINOVE V PLAMEŇOCH: Nočný požiar narobil škodu za 150 tisíc

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Požiar sa zasahujúcim hasičom podarilo krátko po 3.20 h lokalizovať a následne ďalej pokračovali v hasiacich prácach.

Šarišské Dravce 17. septembra (TASR) - V obci Šarišské Dravce, okres Sabinov, horela v noci na utorok píla. Oheň podľa hasičov spôsobil škodu najmenej 150.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová s tým, že požiar im ohlásili približne dve hodiny po polnoci.

"Na miesto udalosti bolo vyslaných 13 príslušníkov HaZZ z viacerých hasičských staníc Prešovského kraja - Lipany, Sabinov, Prešov, Ľubotín a Levoča, so šiestimi kusmi hasičskej techniky spolu s dobrovoľníkmi z Lipian, Rožkovian a Krásnej Lúky," uviedla hovorkyňa. Požiar sa zasahujúcim hasičom podarilo krátko po 3.20 h lokalizovať a následne ďalej pokračovali v hasiacich prácach. Aj za použitia dýchacích prístrojov rozoberali konštrukcie objektu a pomocou termovíznej kamery vyhľadávali skryté ohniská a dohášali ich. Požiar sa im podarilo zlikvidovať okolo 5.00 h.

Okolnosti vzniku udalosti sú v štádiu vyšetrovania. "Na mieste udalosti bol prítomný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru. Škoda spôsobená požiarom bola majiteľom predbežne vyčíslená na 150.000 eur. Pri požiari nedošlo k žiadnym zraneniam," uzavrela Knišová.