Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Regióny

Pivnice v Sebechleboch opäť privítajú návštevníkov

Sebechleby, archívne foto. Foto: TASR/Jozef Poliak

Festival vinohradníctva, ľudovej gastronómie, cestovného ruchu a zábavy sa uskutoční v tradičnom prostredí Starej Hory v pamiatkovej rezervácii ľudovej architektúry.

Sebechleby 3. októbra (TASR) - Ochutnávky, prednášky, ale aj bohatý kultúrny program sľubuje festival Oberačka po sebechlebsky, ktorý sa uskutoční už túto sobotu (5. 10.) v Sebechleboch v okrese Krupina. Festival vinohradníctva, ľudovej gastronómie, cestovného ruchu a zábavy sa uskutoční v tradičnom prostredí Starej Hory v pamiatkovej rezervácii ľudovej architektúry.

Ako informuje obec na svojej oficiálnej internetovej stránke, pre návštevníkov je pripravený bohatý sprievodný program. Okrem prehliadky tufových vínnych pivníc sa môžu tešiť aj na tradičnú ľudovú gastronómiu či ochutnávku odrodových vín a burčiakov.

Pripravená je aj prednáška o vinohradníctve a výrobe vína v Honte. Zábavu sľubuje Tanečná škola ľudového tanca, remeselné dielne a atrakcie pre deti. Chýbať nebude ani remeselný jarmok s ukážkami remesiel, či bohatý kultúrny program, v ktorom vystúpia viaceré folklórne skupiny, ale aj Hudba z Marsu a Medial Banana.