Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Regióny

Plaváreň v B. Bystrici zatvoria, rekonštrukcia potrvá celé leto

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Po rekonštrukcii priestorov spŕch dôjde k dôkladnému vyčisteniu bazénovej haly i samotných bazénov.

Banská Bystrica 27. júna (TASR) - Krytá plaváreň na Štiavničkách v Banskej Bystrici prejde počas letných prázdnin nevyhnutnými opravami. Mestská obchodná spoločnosť MBB plánuje okrem pravidelnej údržby i časovo náročnejšie rekonštrukcie, preto ju od 1. júla do 1. septembra pre rekreačných i aktívnych športovcov zatvorí. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Stavebné práce sa zamerajú na rekonštrukciu podláh v mužských i ženských sprchách a priľahlých toaletách, s čím je spojená demontáž deliacich stien a kabínok, vybúranie všetkých vrstiev podláh vrátane podlahového vykurovania, keramických obkladov v spodných radoch obvodových stien a podobne. Zároveň dôjde k obnove poškodeného stropu v technických priestoroch strojovne pod sprchami.

"S vysokým záujmom o služby plavárne je spojený aj náš záujem udržiavať jej prevádzkový chod na kvalitnej úrovni s dôrazom na nevyhnutnú technologickú údržbu a potrebné opravy. Kým plánované opravy menšieho rozsahu sa niekedy stihnú realizovať počas pravidelných sanitačných dní, prípadne za prevádzkového chodu plavárne, tie väčšie musíme plánovať na jediné vhodné obdobie, ktorým sú práve letné prázdniny," vysvetlil riaditeľ MBB Dušan Argaláš.

Po rekonštrukcii priestorov spŕch dôjde k dôkladnému vyčisteniu bazénovej haly i samotných bazénov. Lokálne ošetria zábradlia tribúny, poškodené steny v interiéri zasa čaká maľovanie. V okolí bazénov zrealizujú lokálne opravy poškodenej dlažby a obkladov vrátane povypadávanej mozaiky v parnej saune. Čistením prejdú okná a parapety, rovnako ako aj vzduchotechnika s potrebnou výmenou filtrov.

MBB je s návštevnosťou plavárne spokojná. Podľa sledovaných štatistík sa už počas roka 2023 dostala na úroveň predcovidového roku 2019.

"Rovnako nás teší, že za prvých päť mesiacov aktuálneho roka sme zaznamenali približne deväťpercentný nárast návštevnosti oproti rovnakému obdobiu minulého roka," zdôraznil šéf MBB.

Počas letnej odstávky bude časť parkovacích miest a outdoorový park pri plavárni cez deň verejnosti k dispozícii. Zvyšné poslúžia pre stavebné mechanizmy. Od 10. do 24. júla je v okolí plavárne potrebné počítať s dopravnými obmedzeniami z dôvodu príprav a konania Majstrovstiev Európy juniorov v atletike. Následne bude na parkovisko dočasne obmedzený prístup pre výmenu plynových potrubí realizovaných Slovenským plynárenským priemyslom.