Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Regióny

Počas štvorhodinovej akcie zistili v Žilinskom kraji 55 priestupkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Celokrajská akcia bola prioritne zameraná na zisťovanie alkoholických nápojov a iných návykových látok u vodičov motorových a nemotorových vozidiel.

Žilina 7. októbra (TASR) - Počas pondelkovej rannej celokrajskej kontroly zistili policajti na cestách Žilinského kraja spolu 55 dopravných priestupkov. O výsledkoch štvorhodinovej policajnej akcie informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Celokrajská akcia bola prioritne zameraná na zisťovanie alkoholických nápojov a iných návykových látok u vodičov motorových a nemotorových vozidiel. "Dychovej skúške sa podrobilo 4377 vodičov motorových vozidiel a nemotorových účastníkov cestnej premávky. Vykonanými dychovými skúškami bolo zistených 12 požití alkoholických nápojov do jedného promile u vodičov motorových vozidiel a v jednom prípade u cyklistu," uviedla Šefčíková.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nie je správne riešenie," dodala policajná hovorkyňa.