Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Regióny

Počas zostupu z Malého Rozsutca si poľská turistka poranila hlavu

Na snímke výhľad na sedlo Medziholie (1 185 m n. m.) a chrbát vrchu Stoh (1 607,4 m n. m.) počas výstupu na Veľký Rozsutec v Krivánskej Malej Fatre, ilustračné foto. Foto: TASR Daniel Stehlík

Žene pomáhali horskí i leteckí záchranári.

Terchová 5. júla (TASR) - Poranenie hlavy utrpela v piatok pri páde počas zostupu z Malého Rozsutca na turistickom chodníku 65-ročná poľská turistka. Žene pomáhali horskí i leteckí záchranári. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojom webe.

Žene na pomoc smerovali záchranári HZS zo Štefanovej a o súčinnosť požiadali aj posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS), ktorá zo Štefanovej vyzdvihla na palubu ďalšieho záchranára. Toho spolu s lekárkou VZZS vysadili na najbližšom možnom mieste a k pacientke, pri ktorej už bola pozemná skupina záchranárov, pokračovali pozemne.

"Po vyšetrení a poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti zranenú ženu transportovali na miesto, kde bolo možné vyzdvihnutie leteckou technikou a na palube vrtuľníka ju previezli do nemocnice," dodala HZS.