Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

Pod Tatrami pripravujú bežecké preteky na boso

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Trasa s menším kopcom má podľa nej krosový charakter, pričom ponúkne aj výhľady na Tatry. Niektoré časti trasy budú prekryté kobercom.

Veľké Lomnica 11. augusta (TASR) - Pod Tatrami chystajú toto leto prvý beh na boso, uskutoční sa na golfovom ihrisku vo Veľkej Lomnici. Ako za organizátorov uviedla Barbora Ogurčáková, podujatie je vhodné pre športových nadšencov aj rodiny s deťmi.

"Bežecké preteky bez topánok ponúkajú unikátny zážitok na čistom, pokosenom golfovom trávniku, čo z neho robí ideálne a bezpečné miesto na tento druh aktivity," uviedla s tým, že pri organizovaní sa inšpirovali pražským podujatím, ktoré tento rok oslávilo svoj 15. ročník.

Trasa s menším kopcom má podľa nej krosový charakter, pričom ponúkne aj výhľady na Tatry. Niektoré časti trasy budú prekryté kobercom. Záujemcovia si budú môcť zabehať aj v bežeckej obuvi, no do vyhodnotenia nebudú zaradení.

"Beh na boso je zdravou alternatívou ku klasickému behu v topánkach. Mení techniku behu a zvyšuje citlivosť a pevnosť chodidla. Na rozdiel od bežných moderných bežeckých topánok, ktoré fungujú ako pružiny a môžu zvyšovať riziko zranenia, barefootový beh znižuje zaťaženie pohybového aparátu a chrbtice," dodala Ogurčáková, podľa ktorej budú súčasťou podujatia aj aktivity pre deti a dospelých.

Podujatie sa uskutoční v nedeľu 25. augusta.