Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Regióny

Podvodník predával vstupenky, ľudia ich však nikdy nedostali

Policajná snímka z akcie. Foto: FB Polícia Slovenskej republiky

Odhadom bolo poškodených viac ako 2000 ľudí a celková škoda presahuje sumu 500.000 eur.

Zvolen 24. októbra (TASR) - Muž zo Zvolenského okresu predával lístky na športové i kultúrne podujatia, poškodení však po zaplatení nikdy nedostali vstupenky. Na základe rozhodnutia súdu je 24-ročný muž stíhaný väzobne. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru SR Roman Hájek.

Dodal, že odhadom bolo poškodených viac ako 2000 ľudí a celková škoda presahuje sumu 500.000 eur. "Obete pochádzajú nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia," objasnil s tým, že sa snažia identifikovať aj ďalšie. Páchateľ používal takzvané biele kone na zakladanie účtov, získavanie mobilných čísiel a vozidiel. Cez ne následne preposielal peniaze. Táto činnosť mala medzinárodný presah.

Trestnými činmi boli podvodné predaje lístkov na športové a kultúrne podujatia prostredníctvom jedného zo slovenských inzertných portálov. Boli to napríklad akcie ako Majstrovstvá sveta v hokeji, zápasy Ligy majstrov, koncerty Coldplay a Taylor Swift.

Podľa hovorcu začiatkom tohto týždňa bola v okrese Zvolen v tejto súvislosti akcia. Policajti urobili niekoľko prehliadok domov a iných priestorov, pri ktorých zaistili dôkazy pre vznesenie obvinenia 24-ročného muža. Obvinený je z prečinu legalizácie výnosov z trestnej činnosti.