Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Regióny

Polícia eviduje niekoľko pokusov o podvody na senioroch

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Zvedavé otázky falošných policajtov na finančné prostriedky seniorov, ktoré majú ihneď k dispozícii, či cennosti sú v telefonátoch témou číslo jeden.

Bratislava 5. júla (TASR) - Polícia eviduje za štvrtok (4. 7.) a piatok až šesť podvodných volaní, ktorých príjemcovia boli práve seniori. Piati seniori sa v tomto prípade nestali obeťami podvodu. V jednom prípade prišla seniorka podvodným konaním neznámeho páchateľa o finančnú hotovosť 15.700 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Silvia Šimková.

"Vo všetkých prípadoch išlo o dobre známu legendu o policajtovi a páchateľoch trestnej činnosti, ktorí si vyhliadli práve seniora, aby ho upozornili na hrozbu okradnutia. Zvedavé otázky falošných policajtov na finančné prostriedky seniorov, ktoré majú ihneď k dispozícii, či cennosti sú v telefonátoch témou číslo jeden," uviedla Šimková. Spresnila, že piati seniori, ktorí sa nestali obeťou podvodu, telefonát zmysluplne ukončili a celú udalosť nahlásili polícii osobne alebo telefonicky.

Polícia opätovne vyzýva ľudí, ktorí majú vo svojej blízkosti seniorov žijúcich samostatne, prípadne ak majú v seniorskom veku rodinných príslušníkov, aby ich informovali o podvodných praktikách a dali im rady, ako sa nestať obeťou podvodu.