Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 5. júl 2024Meniny má Cyril a Metód
< sekcia Regióny

Polícia kontrolovala pobyt cudzincov v SR, štyroch vyhostila

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V štyroch prípadoch bol zistený neoprávnený pobyt na území SR, pričom išlo o štátnych príslušníkov Kirgizskej republiky.

Bratislava 2. júla (TASR) - Polícia zistila v rámci kontroly oprávnenosti pobytu cudzincov v Trnavskom kraji viac ako 100 porušení. Štyroch cudzincov z Kirgizskej republiky vyhostila a v 104 prípadoch udelila blokovú pokutu. Policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

"Kontrole bol podrobený objekt ubytovacieho zariadenia a objekt výrobnej spoločnosti. Celkovo bolo skontrolovaných 289 cudzincov," priblížili.

V 104 prípadoch polícia zistila porušenie povinností v zmysle zákona o pobyte cudzincov, za čo bola cudzincom uložená bloková pokuta. V štyroch prípadoch bol zistený neoprávnený pobyt na území SR, pričom išlo o štátnych príslušníkov Kirgizskej republiky. Týmto cudzincom bolo následne vydané rozhodnutie o administratívnom vyhostení.

"Policajný zbor bude aj naďalej pokračovať v kontrolách oprávnenosti pobytu cudzincov na území Slovenska s cieľom zabezpečiť dodržiavanie platných zákonov a predpisov," dodala polícia.