Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Regióny

Polícia objasnila prípad poškodenia vozidiel v obci Svinia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

K prípadu došlo začiatkom marca tohto roka.

Prešov 18. mája (TASR) - Polícia objasnila prípad poškodenia vozidiel v obci Svinia v okrese Prešov. Z trestného činu poškodzovania cudzej veci obvinila 23-ročného miestneho muža. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. K prípadu došlo začiatkom marca tohto roka.

"Po polnoci vtedy ešte neznámy páchateľ na odstavnej ploche pred jedným z rodinných domov úmyselne zapálil zaparkované osobné vozidlo. Požiar sa rozšíril na ďalšie dve osobné autá. Dve vozidlá zhoreli úplne, jedno bolo značne poškodené a požiarom bolo tiež zasiahnuté oplotenie pozemku rodinného domu. Celková škoda bola vyčíslená na viac ako 20.200 eur," uviedla Ligdayová.

Polícia podľa jej slov na prípade intenzívne pracovala, bolo vykonané expertízne skúmanie zaistených stôp na mieste činu, boli tiež vykonané výsluchy poškodených i svedkov. Následne polícia obvinila spomenutého muža. Ak sa mu vina pred súdom preukáže, podľa zákona mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.