Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Šoféroval opitý v čase zákazu: Po zastavení začal utekať pred políciou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Policajti obvodného oddelenia Policajného zboru Stupava spozorovali počas víkendovej služby na Malackej ulici v Stupave podozrivé vozidlo.

Bratislava 29. júla (TASR) - Polícia obvinila 36-ročného Ernesta z trestných činov marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Šoféroval opitý a v čase zákazu. Informovala o tom bratislavská polícia s tým, že mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

"Policajti obvodného oddelenia Policajného zboru Stupava spozorovali počas víkendovej služby na Malackej ulici v Stupave podozrivé vozidlo, ktoré sa následne rozhodli zastaviť. Vodič však na znamenie polície na zastavenie vozidla nereagoval a začal pred policajnou hliadkou unikať. V uliciach Stupavy sa nakoniec rozhodol vozidlo zastaviť a dal sa na útek. Ten mu nevyšiel, keďže policajti boli rýchlejší," priblížila na sociálnej sieti.

Kontrola ukázala, že vodič má dva zákazy vedenia motorového vozidla. Danú činnosť nesmie vykonávať do 2. februára 2028. "Zároveň dychovou skúškou bol u neho nameraný alkohol 1,85 promile," doplnili policajti s tým, že mu preto vzniesli obvinenie.