Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

ŠTYRIA HAZARDÉRI: Jazdili s vyše dvoma až takmer troma promile

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Všetci štyria skončili v cele policajného zaistenia a čelia obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Prešov 13. septembra (TASR) - Polícia v týchto dňoch obvinila štyroch vodičov, ktorí v Prešovskom kraji jazdili pod vplyvom alkoholu. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že vo všetkých prípadoch nafúkali cez dve promile, v jednom dokonca takmer tri promile. Všetci štyria skončili v cele policajného zaistenia a čelia obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

"V stredu (11. 9.) v podvečerných hodinách 58-ročný vodič viedol osobné motorové po ulici Trhovište v Kežmarku, kde bol pri športovej hale zákonným spôsobom policajnou hliadkou zastavený, keďže prešiel do protismernej časti vozovky. Vodič nemal pre sebe všetky potrebné doklady k vedeniu vozidla a výsledok jeho dychovej skúšky dosiahol 2,9 promile," uviedla hovorkyňa.

V ten istý deň večer jazdil ďalší 63-ročný vodič nekoordinovane na Ulici A. G. Svobodu v Prešove, v dôsledku čoho ho zastavila a podrobila kontrole policajná hliadka. V jeho prípade výsledok dychovej skúšky presiahol hodnotu 2,7 promile.

Okresný dopravný inšpektorát v Prešove riešil aj prípad 57-ročného muža, ktorého zastavili v katastrálnom území obce Klenov. "Výsledok jeho dychovej skúšky presiahol 2,5 promile," doplnila Ligdayová.

V cele skončil aj 66-ročný muž, ktorý vo štvrtok (12. 9.) ráno riadil osobné vozidlo bez platného vodičského preukazu po Ulici Československej armády v obci Stakčín. Službukonajúca policajná hliadka ho zastavila z dôvodu jazdy bez zapnutého predpísaného osvetlenia vozidla. Hovorkyňa dodala, že hodnota nameraného alkoholu v dychu v jeho prípade presiahla 2,5 promile.