Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

ŠTVORICA MLADÍKOV LÚPILA V POPRADE: Už čelia obvineniu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

K obeti najprv pristúpil jeden z páchateľov a udrel ho do zadnej časti hlavy.

Poprad 14. augusta (TASR) - Polícia obvinila štyroch mladých mužov z lúpežného prepadnutia v Poprade. Vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Prešove Štefan Pecuch informoval, že štvorica mala ešte v sobotu (10. 8.) vo večerných hodinách napadnúť muža.

K obeti najprv pristúpil jeden z páchateľov a udrel ho do zadnej časti hlavy. V dôsledku toho muž spadol na zem. "Útok pokračoval aj na zemi, kde druhý z páchateľov niekoľkokrát udrel poškodeného do tváre," dodal Pecuch. Ďalší dvaja útočníci mu vzali z vrecka mobilný telefón a z ruksaku peňaženku s dokladmi, finančnou hotovosťou a bankomatovou kartou. Následne páchatelia vykonali neoprávnené platby vo viacerých prevádzkach v Poprade. Odcudzením vecí a neoprávnenými platbami vznikla poškodenému škoda vo výške takmer 530 eur.

Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre zločin lúpeže v súbehu s prečinom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. Pecuch dodal, že v pondelok (12. 8.) vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Poprade vzniesol obvinenie voči štyrom mužom vo veku 26, 21, 20 a 19 rokov. "Obvinení boli obmedzení na osobnej slobode a umiestnení v celách policajného zaistenia," uzavrel.