Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 12. september 2024Meniny má Mária
< sekcia Regióny

NEPOUČITEĽNÝ MAROŠ: Opäť šoféroval opitý

Miesto činu. Foto: Polícia

Zároveň policajti zistili, že muž minulý mesiac jazdil pod vplyvom alkoholu a Mestský súd v Bratislave mu uložil zákaz činnosti viesť motorové vozidlá po dobu štyroch rokov.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Polícia odhalila v Bratislave opitého vodiča, ktorý mal štyri roky zakázané šoférovať pre alkohol za volantom. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Hliadka policajtov pohotovostnej motorizovanej jednotky spozorovala v stredu (14. 8.) krátko pred 21.00 h na Slovnaftskej ulici v Bratislave vozidlo, ktoré počas jazdy nemalo predpísané osvetlenie. Auto preto zastavili a vodiča skontrolovali.

"Počas kontroly bol vodič podrobený aj vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, tá skončila s výsledkom 0,88 miligramov na liter alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 1,83 promile," priblížila polícia.

Zároveň policajti zistili, že muž minulý mesiac jazdil pod vplyvom alkoholu a Mestský súd v Bratislave mu uložil zákaz činnosti viesť motorové vozidlá po dobu štyroch rokov. "Vodič bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie, pričom poverený policajt Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II vzniesol v tejto súvislosti obvinenie z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia a trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 59-ročnému Marošovi B. z Bratislavy," uviedli policajti.

Po vykonaní potrebných úkonov ho umiestnili do cely policajného zaistenia. Vec sa podľa polície realizuje v tzv. "super rýchlom" konaní.