Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Regióny

POŽIAR KAMIÓNA: Horský priechod Soroška je uzavretý

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Dopravu na horskom priechode Soroška obmedzila dopoludnia aj ďalšia udalosť, keď sa z návesu jedného kamiónu uvoľnila pneumatika, ktorá poškodila druhý kamión.

Košice 19. júna (TASR) - K požiaru kamiónu došlo v stredu dopoludnia na ceste I/16 pri Jablonove nad Turňou v okrese Rožňava priamo pod železničným mostom. Premávka pri horskom priechode Soroška v čase od 9.50 h bola uzavretá v oboch smeroch na nevyhnutne potrebný čas počas hasenia požiaru, čo trvalo zhruba pol hodinu. Potvrdila to polícia a hasiči.

"Následne bol jeden pruh sprejazdnený," uviedla pre TASR košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Polícia udalosť dokumentuje a zisťuje bližšie okolnosti. Policajti oddelenia Železničnej polície zároveň zisťujú, či požiarom nedošlo k poškodeniu železničnej trate.

Zásah hasičov pri likvidácii požiaru nákladného vozidla potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Jozef Bálint s tým, že zranené osoby neboli hlásené.

Dopravu na horskom priechode Soroška obmedzila dopoludnia aj ďalšia udalosť, keď sa z návesu jedného kamiónu uvoľnila pneumatika, ktorá poškodila druhý kamión. Polícia to vedie ako škodovú udalosť, ku ktorej došlo na ceste od reštaurácie na Soroške smerom na vyhliadku na Jablonov nad Turňou. "Pri tejto udalosti došlo k zablokovaniu oboch jazdných pruhov. Pred 11.00 h bola cesta sprejazdnená v jednom jazdnom pruhu, striedavo," informovala Mésarová. Policajti na mieste usmerňovali cestnú premávku.