Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Regióny

Polícia: Pre inauguráciu budú v Bratislave dopravné obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Polícia zároveň vyzýva vodičov, aby sa uvedeným úsekom vyhli a využili alternatívnu trasu. Upozorňuje aj na obmedzenia súvisiace s prevádzkou bezpilotných prostriedkov.

Bratislava 15. júna (TASR) - S dopravnými obmedzeniami treba rátať v Bratislave v súvislosti so sobotňajšou inauguráciou prezidenta SR. Týkať sa budú najmä Starého Mesta, Devína a diaľničného obchvatu Bratislavy D1 a D2. Informovala o tom bratislavská krajská polícia.

Cestná premávka pre individuálnu aj hromadnú dopravu bude vylúčená pri Redute a okolí od 7.00 do 13.30 h. Staromestská ulica bude obojsmerne uzavretá od 12.30 do 15.30 h od Mosta SNP po Hodžovo námestie pre všetku dopravu. "Zjazd bude umožnený z Mosta SNP v smere z Petržalky na Vajanského nábrežie a výjazd na Most SNP bude z nábrežia v smere do Petržalky," priblížili bratislavskí mestskí policajti.

Obmedzenie premávky bude aj v okolí Pamätníka generála M. R. Štefánika v čase od 16.00 do 17.00 h a v okolí hradu Devín v čase od 16.30 do 17.30 h. Po trase Hodžovo námestie, Staromestská ulica, Most SNP, diaľničný obchvat D1 v smere od Mosta SNP po Letisko M. R. Štefánika budú približne od 16.00 do 16.30 h uzatvorené cesty. Taktiež po trase Ivanka pri Dunaji, diaľničný obchvat D1 v smere od Letiska M. R. Štefánika, diaľnica D2 po križovatku s diaľnicou D4, Devínska Nová Ves a Devín v čase asi od 16.30 do 17.00 h.

Hliadky počas soboty posilní aj Mestská polícia (MsP) Bratislava. Pripomína, že obmedzenia parkovania vozidiel sa dotknú predovšetkým Starého Mesta, konkrétne Jesenského ulice, Medenej, Mostovej a Kapitulskej ulice, Námestia Ľudovíta Štúra, Rudnayovho námestia, ako aj časti ulice Palisády. Uzatvorená bude podľa MsP aj Grasalkovičova záhrada.

Polícia zároveň vyzýva vodičov, aby sa uvedeným úsekom vyhli a využili alternatívnu trasu. Upozorňuje aj na obmedzenia súvisiace s prevádzkou bezpilotných prostriedkov. "Počas celého dňa je potrebné sa striktne riadiť aktuálne platnými obmedzeniami vo vzdušnom priestore," doplnili policajti.

DPB avizuje obmedzenia prevádzky liniek v súvislosti s inauguráciou


Dopravný podnik Bratislava (DPB) avizuje počas soboty prerušenie premávky električiek na Jesenského ulici a autobusov na Staromestskej ulici. Dôvodom je inaugurácia prezidenta SR. Dopravný podnik o tom informoval na svojom webe.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Električkové linky číslo 1 a 4 nebudú premávať po Jesenského ulici v čase od 7.00 do 15.00 h. Linka bude premávať po polookružnej trase Hlavná stanica... - Poštová - Kapucínska - Chatam Sófer - Most SNP - Šafárikovo námestie - ...Hlavná stanica. Zastávky Jesenského a Námestie Ľudovíta Štúra nebudú vôbec obsluhované. Zastávka Centrum bude obsluhovaná iba v smere na Hlavnú stanicu.

Linka číslo 4 bude v smere do Dúbravky premávať po trase Zlaté Piesky/Stanica Nové Mesto... - Centrum (nástupište A) - Centrum (nástupište D) - Kapucínska - Kráľovské údolie - ...Dúbravka, Pri kríži. Zastávky Most SNP a Chatam Sófer budú obsluhované iba v smere na Zlaté Piesky/Stanicu Nové Mesto. "Trasa linky v smere Zlaté Piesky/Stanica Nové Mesto sa nemení," doplnil DPB.

V čase od 12.30 do 15.00 h nebudú premávať autobusy po Staromestskej ulici, zastávka Zochova nebude obsluhovaná. Obmedzenie sa dotkne liniek 31, 39, 80, 83 a 93.