Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Šoféroval opitý a bez vodičáku, nafúkal tri promile

Policajná snímka. Foto: FB Polícia SR - Žilinský kraj

Muža za volantom osobného auta Volkswagen Golf zastavili policajti pre jeho nekoordinovanú jazdu v nedeľu (8. 9.) popoludní.

Teplička nad Váhom 10. septembra (TASR) - Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 42-ročný muž, ktorého policajná hliadka prichytila šoférovať opitého na ceste v obci Teplička nad Váhom (okres Žilina). Informovala o tom žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Muža za volantom osobného auta Volkswagen Golf zastavili policajti pre jeho nekoordinovanú jazdu v nedeľu (8. 9.) popoludní. "Policajti vyzvali vodiča na podrobenie sa dychovej skúške. Jej výsledok bol 1,44 mg/l, čo je v prepočte tri promile, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu," uviedla Šefčíková.

Doplnila, že vodič pri kontrole nepredložil vodičský preukaz, keďže nie je jeho držiteľom. "Muž bol na mieste obmedzený na osobnej slobode a predvedený na policajný útvar. Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu popri vznesení obvinenia spracoval aj podnet na návrh na podanie obžaloby," dodala Šefčíková.