Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Železničná stanica v Trnave čelí výhražnému e-mailu

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Na železničnej stanici vykonali a naďalej vykonávajú policajti zvýšený dohľad.

Trnava 9. septembra (TASR) - Polícia prijala v súvislosti s výhražným e-mailom opatrenia na piešťanskom letisku, aj na železničnej stanici v Trnave. Na letisko vyslali viaceré policajné hliadky spolu s pyrotechnikom a psovodom. Na železničnej stanici vykonali a naďalej vykonávajú policajti zvýšený dohľad. TASR to potvrdila hovorkyňa trnavskej krajskej polície Zlatica Antalová.

Antalová ozrejmila, že situáciu naďalej monitorujú.

Na ŽST Trnava je v súvislosti s výhražným e-mailom zvýšený počet hliadok


Na železničnej stanici (ŽST) Trnava je v súvislosti s výhražným e-mailom zvýšený počet hliadok. Pre TASR to priblížila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Vladimíra Bahýlová. Deklarovala, že situácia je na stanici aktuálne pokojná a vlaky nemeškajú.

"ŽSR v súvislosti s údajným teroristickým útokom, samozrejme, pristúpili k niekoľkým opatreniam. Prednosta ŽST Trnava komunikoval s veliteľom oddelenia PZ SR Železničnej polície Trnava. PZ SR prijal vlastné opatrenia a priame iné opatrenia v ŽST Trnava neboli prijaté," priblížila hovorkyňa.

Podotkla, že v rámci ŽSR majú vzhľadom na možný výskyt takýchto prípadov vypracované postupy, ktoré platia pre zamestnancov, ako aj pre dopravcov. "Vzhľadom na to, že ide o diskrétne informácie, nie je vhodné ich zverejňovať," dodala.

Ako ďalej priblížila, zamestnancov ŽST Trnava upozornili na obsah výhražnej správy. "Dostali pokyny, aby zvýšili ostražitosť a pri zistení niečoho zvláštneho alebo prijatí inej výhražnej správy ihneď túto skutočnosť oznámili," ozrejmila Bahýlová.