Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Regióny

Podvodníkovi poslala takmer 60.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Policajti priblížili, že neznámy muž, vydávajúci sa za stavebného inžiniera pracujúceho v Sýrii, žiadal od poškodenej uhradenie platieb na rôzne účely.

Bratislava 19. júna (TASR) - Polícia sa zaoberá prípadom 57-ročnej ženy z Bratislavy, ktorá za tri mesiace poslala takmer 60.000 eur podvodníkovi, s ktorým komunikovala prostredníctvom sociálnej siete. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. V tejto súvislosti upozornila na podvodné profily neznámych osôb vystupujúcich pod identitou lekárov, bankárov, vojakov, chorých boháčov, ktorí nemajú komu zveriť svoje dedičstvo.

Policajti priblížili, že neznámy muž, vydávajúci sa za stavebného inžiniera pracujúceho v Sýrii, žiadal od poškodenej uhradenie platieb na rôzne účely. "Dôverčivá žena vysoké čiastky peňazí zasielala na rôzne účty. Až keď sa celková suma vyšplhala na 59.250 eur si uvedomila, že sa stala obeťou podvodu," dodali.

Radia, že podvodníka možno pri komunikácii odhaliť tým, že používa prehnane veľa odborných slov pri opise svojej činnosti, že si postupne získava dôveru, najčastejšie prostredníctvom vyznávania lásky, ako aj tým, že napriek deklarovanému finančnému a sociálnemu zabezpečeniu žiada poskytnutie finančných prostriedkov.