Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

ÚTOKY NOŽOM: Bratislavská polícia mala cez víkend plné ruky práce

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

K prvému prípadu podľa slov polície došlo v sobotu (7. 9.), keď 61-ročný Igor G. z Bratislavy mal fyzicky napadnúť svojho suseda krátko po tom, čo mu poškodený ponúkol pomoc.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 9. septembra (TASR) - Bratislavská polícia počas uplynulého víkendu riešila viacero prípadov, keď páchatelia mali voči poškodeným použiť nôž. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

K prvému prípadu podľa slov polície došlo v sobotu (7. 9.), keď 61-ročný Igor G. z Bratislavy mal fyzicky napadnúť svojho suseda krátko po tom, čo mu poškodený ponúkol pomoc. Páchateľ sa mal dostať do bytu poškodeného, kde na neho zaútočil nožom. Spôsobil mu tak viaceré rezné poranenia. "Vyšetrovateľ obvinil útočníka zo zločinu ublíženia na zdraví," dodala polícia.

V nedeľu (8. 9.) zas došlo na parkovisku na Dvojkrížnej ulici k napadnutiu, kde po slovnom konflikte muž zaútočil nožom a poškodenému spôsobil rezné poranenie. "Podozrivý muž z Ukrajiny, ktorý mal útočiť nožom, bol zadržaný. V tomto prípade bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom výtržníctva," ozrejmila polícia.

V nedeľu takisto s reznými ranami po viacerých úderoch skleneným pohárom skončil poškodený z Ukrajiny. Mal sa podľa slov polície dostať do konfliktu s 18-ročným mužom rovnako z Ukrajiny v miestnej reštaurácii v Gajaroch. "Okolnosti, za akých došlo k útoku, sú predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva," priblížila.

Zároveň polícia vyšetruje týranie blízkej a zverenej osoby po tom, čo 17-ročná žena z Ukrajiny mala počas nedele zaútočiť na svoju matku pästnými údermi, kopmi, ako aj vyhrážkami zabitím s nožom v ruke. "Podozrivá žena bola obmedzená na osobnej slobode. Presné príčiny a okolnosti tohto skutku sú predmetom vyšetrovania," doplnila polícia.