Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

ALKOHOL NA CESTÁCH: V Trnavskom kraji riešili viacero prípadov

Miesto nehody. Foto: Polícia

Takmer dve promile alkoholu nafúkala aj 45-ročná vodička, ktorá medzi obcou Kopčany a mestom Gbely v okrese Skalica nedala prednosť oprotiidúcemu osobnému vozidlu.

Trnava 26. augusta (TASR) - Polícia riešila v sobotu (24. 8.) na území Trnavského kraja viacero prípadov vodičov pod vplyvom alkoholu. Najviac nafúkal vodič v Trnave, pri opakovanej skúške mal 2,4 promile. Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Policajti najskôr zastavili vodiča na Špačinskej ceste v Trnave v sobotu pred 8.00 h. "Počas kontroly ho podrobili aj dychovej skúške. Šesťdesiatjedenročný vodič pri nej nafúkal 2,04 promile. Pri opakovanej skúške hodnota dokonca stúpla na 2,40 promile," spresnili. Muža obmedzili na osobnej slobode a po vykonaní potrebných úkonov skončil v policajnej cele.

V cele skončil aj 41-ročný vodič, ktorý šoféroval auto po obci Trhová Hradská v okrese Dunajská Streda. "Muž mal pri cúvaní po príjazdovej ceste smerom od areálu miestneho štadióna naraziť do zaparkovaného osobného auta," priblížili. V sobotu krátko po 12.00 h mal v dychu 1,90 promile alkoholu.

Takmer dve promile alkoholu nafúkala aj 45-ročná vodička, ktorá medzi obcou Kopčany a mestom Gbely v okrese Skalica nedala prednosť oprotiidúcemu osobnému vozidlu. "Pri zrážke sa našťastie nikto nezranil," podotkli policajti. Polícia trojicu rieši za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo môže hroziť až ročný pobyt vo väzení.