Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 12. september 2024Meniny má Mária
< sekcia Regióny

KRUTÉ VYTRIEZVENIE: Seniorka prišla o približne 120.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Prípad sa začal ešte v októbri minulého roka, kedy ženu cez sociálnu sieť kontaktoval neznámy muž. Tvrdil o sebe, že je z Talianska a seniorka si k nemu postupne vybudovala dôveru.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Seniorka zo Záhoria sa stala obeťou podvodu. Neznámi páchatelia od nej cez internet vylákali približne 120.000 eur. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

Prípad sa začal ešte v októbri minulého roka, kedy ženu cez sociálnu sieť kontaktoval neznámy muž. Tvrdil o sebe, že je z Talianska a seniorka si k nemu postupne vybudovala dôveru. Následne ju požiadal o finančnú pomoc, a tak mu žena pomocou Steam kariet postupne poslala 15.000 eur.

"Po určitom čase došlo medzi nimi k virtuálnej hádke a ona sa odmlčala. Krátko po ukončení ich komunikácie sa v jej živote objavil ďalší muž. Tentokrát išlo o 57-ročného muža z Francúzska, ktorý ju kontaktoval opäť cez Instagram. Čoskoro po ich zoznámení jej začal vyznávať lásku," ozrejmila Šimunková.

Aj ďalší muž ju po niekoľkých mesiacoch začal žiadať o peniaze. Suma, ktorú mu žena poslala, sa po čase vyšplhala na viac ako 90.000 eur. Seniorka si uvedomila, že sa stala obeťou podvodu pred niekoľkými dňami. Prípadom sa už zaoberajú policajti z Malaciek.

"V žiadnom prípade sa nenechajte nalákať na komplimenty a vyznania lásky od cudzích osôb, ktoré osobne nepoznáte. Tieto profily často využívajú falošné fotky alebo ukradnuté profily reálnych ľudí," upozorňuje polícia.