Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Regióny

Seniorky prišli pre podvod o tisíce eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

V telefonáte podvodníčka seniorkám odporučila, aby šperky a peniaze dali do obálky a odniesli ich na konkrétne miesta v Bratislave.

Bratislava 21. júna (TASR) - Bratislavská polícia vyšetruje prípad podvodu, pri ktorom prišli dve seniorky o šperky a tisíce eur. Vylákala to od nich falošná pracovníčka kriminálnej agentúry. Polícia preto apeluje na ľudí, aby svojich starších príbuzných poučili o častých praktikách podvodníkov. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

"Seniorky v uplynulých dňoch kontaktovala falošná pracovníčka kriminálnej agentúry. V dlhom telefonáte ich vystrašila informáciou, že na základe poznatkov polícia zadržala skupinu páchateľov, u ktorej našli papier s ich menami a adresami. Preto sa ich rozhodli kontaktovať a upozorniť, že ich cennosti sú ohrozené," spresnila.

V telefonáte podvodníčka seniorkám odporučila, aby šperky a peniaze dali do obálky a odniesli ich na konkrétne miesta v Bratislave. "Prvá seniorka položila tašku s 12.500 eurami a so šperkami medzi kontajnery na jednej z ulíc v Ružinove. Ďalšia položila za múrik na Ivanskej ceste tašku s finančnou hotovosťou 11.500 eur, so šperkami, s dokladmi a kľúčmi od vozidla. Následne sa presunula do banky, kde vybrala 10.000 eur, ktoré dala do kríkov neďaleko letiska M. R. Štefánika," dodala hovorkyňa s tým, že seniorky sa vrátenia cenností nedočkali.