Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Regióny

SMRTIACI ÚTOK MEDVEĎA: Napadol muža v katastri obce Hybe

Na archívnej snímke medveď hnedý. Foto: TASR Milan Kapusta

Päťdesiatpäťročný muž žiaľ napriek snahe záchranárov zraneniam podľahol.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Hybe 5. októbra (TASR) - Zranenia utrpel v sobotu dopoludnia po útoku medveďa v katastri obce Hybe (okres Liptovský Mikuláš) 63-ročný muž. Pre TASR to potvrdila žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Muž bol podľa policajnej hovorkyne na hubách ešte s ďalšou osobou. Leteckí záchranári ho previezli do nemocnice.


Muž, ktorého pri Hybe napadol medveď, zraneniam podľahol


Hybe 5. októbra (TASR) - Muž, ktorého mal v sobotu dopoludnia v katastri obce Hybe (okres Liptovský Mikuláš) napadnúť medveď, svojim zraneniam podľahol. Na sociálnej sieti o tom informovalo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR.

Na miesto útoku vyslal operátor tiesňovej linky 155 záchranársky vrtuľník. Päťdesiatpäťročný muž žiaľ napriek snahe záchranárov zraneniam podľahol, uviedli záchranári.

Žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková uviedla, že muž bol na hubách ešte s ďalšou osobou.

Polícia na sociálnej sieti neskôr doplnila, že muža napadol medveď v lesnom poraste v ťažko dostupnom teréne. Na miesto okamžite vyslala policajnú hliadku, vyrozumený bol i Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR.

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) Air - Transport Europe na sociálnej sieti priblížila, že medveď pri útoku zasiahol 55-ročnému mužovi jednu z hlavných tepien dolnej končatiny, následkom čoho u neho došlo k masívnemu krvácaniu a zastaveniu obehu. "Svedkovia ho začali na mieste oživovať, lekárka pokračovala v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii, ktorá, aj napriek maximálnemu úsiliu bola, žiaľ, neúspešná. Pacient rozsiahlym poraneniam na mieste podľahol, lekárka mohla skonštatovať už len úmrtie," doplnili leteckí záchranári.