Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

Alkohol za volantom: V Prešovskom kraji zadržali troch opitých vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vodič v okrese Prešov v pondelok ráno šoféroval nákladné auto. Keď zbadal policajnú hliadku, otočil auto a začal unikať.

Prešov 13. augusta (TASR) - Polícia v Prešovskom kraji riešila v pondelok (12. 8.) troch vodičov pod vplyvom alkoholu. Dvaja mali výsledok dychovej skúšky dve promile, tretí vodič autom zranil člena hliadky. Všetci skončili s obvinením pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Prešovská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Vodič v okrese Prešov v pondelok ráno šoféroval nákladné auto. Keď zbadal policajnú hliadku, otočil auto a začal unikať. "Hliadka vozidlo prenasledovala, vodiča vyzývala na zastavenie, no vodič nereagoval a zastavil až v mieste bydliska, kde chcel zacúvať do dvora. Pri cúvaní však došlo k zraneniu člena hliadky Policajného zboru," doplnili s tým, že sa odmietol podrobiť dychovej skúške. V jeho prípade bolo začaté aj trestné stíhanie pre prečin útoku na verejného činiteľa.

V druhom prípade v pondelok podvečer viedol cudzinec auto v Giraltovciach. Polícia informuje, že v snahe odstaviť auto na odstavnej ploche neodhadol vzdialenosť a s vozidlom sčasti zišiel mimo vozovky. Výsledok dychovej skúšky presiahol hodnotu dve promile. Skončil v cele policajného zaistenia.

V treťom prípade vodič pri vstupe na čerpaciu stanicu v Humennom narazil s autom do znefunkčnenej závory. Po nehode nezastavil a pokračoval v jazde. Výsledok dychovej skúšky u vodiča dosiahol hodnotu dve promile. "Aj tento vodič skončil v cele policajného zaistenia," doplnila polícia.