Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Polícia v Žilinskom kraji odhalila minulý týždeň 29 opitých vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na cestách policajti ďalej zistili 1406 dopravných priestupkov u vodičov motorových vozidiel a 52 priestupkov u nemotorových účastníkov.

Žilina 2. septembra (TASR) - Policajti počas posledného augustového týždňa v Žilinskom kraji odhalili 29 motoristov pod vplyvom alkoholu. Dychovú skúšku s výsledkom do jedného promile malo 18 z nich, ďalších 11 nafúkalo nad jedno promile. TASR o tom informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

"V uplynulom týždni evidujeme 38 dopravných nehôd, pričom päť z nich spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu. Dvaja vodiči dychovú skúšku odmietli. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 30 vodičov nemotorových vozidiel," priblížila Šefčíková.

Doplnila, že policajti sa počas kontroly zameriavajú aj na požitie omamných a psychotropných látok. "U 24 vodičov predbežné testy ukázali pozitívny výsledok. Na cestách policajti ďalej zistili 1406 dopravných priestupkov u vodičov motorových vozidiel a 52 priestupkov u nemotorových účastníkov," dodala policajná hovorkyňa.