Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

PRIŠLA O TISÍCE EUR: Vyšetrujú ďalší prípad podvodu s kryptomenami

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Polícia opätovne apeluje na občanov, aby si za žiadnych okolností nesťahovali do svojich mobilných telefónov aplikácie, ktoré nepoznajú a nie sú overené.

Bratislava 8. augusta (TASR) - Bratislavská polícia sa zaoberá ďalším prípadom podvodu, keď žena uverila ľahkému zárobku investovaním do kryptomien. Žena prišla o 19.100 eur. Polícia opätovne vyzýva občanov, aby boli obozretnejší. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Ženu mal kontaktovať neznámy páchateľ s "legendou" o investovaní do kryptomien s ľahkým zárobkom. E-mailovou komunikáciou ju inštruoval, aby si stiahla aplikáciu, cez ktorú mala investovať. Žena následne vykonala sedem transakcií v celkovej hodnote 19.100 eur. "Pri následnom žiadaní o investované peniaze sa neznámy páchateľ odmlčal," doplnila Šimková.

Polícia opätovne apeluje na občanov, aby si za žiadnych okolností nesťahovali do svojich mobilných telefónov aplikácie, ktoré nepoznajú a nie sú overené. Zároveň by nemali do aplikácií poskytovať žiadne údaje z platobnej karty, ako napríklad číslo karty, údaje o jej platnosti či prístupové heslá do Internet bankingu. Rovnako by nemali investovať bezhlavo s prísľubom vysokého a rýchleho zisku.