Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Regióny

BRUTÁLNY ÚTOK NA SPIŠI: Obeť napadli drevenými kolíkmi a doskami

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Hovorkyňa doplnila, že v stredu (24. 7.) sudca vydal príkaz na vzatie do väzby všetkých obvinených.

Nálepkovo 25. júla (TASR) - Polícia vyšetruje násilný trestný čin na Spiši, ku ktorému došlo v sobotu (20. 7.) popoludní v obci Nálepkovo v gelnickom okrese. Obvineniu z ublíženia na zdraví čelia štyri osoby, ktoré sú stíhané väzobne. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, 32-ročného muža fyzicky napadli drevenými kolíkmi a doskami.

"Podľa oznámenia došlo k bitke medzi miestnymi obyvateľmi a mal pri incidente asistovať aj alkohol. Policajti kriminálnej polície a Obvodného oddelenia Policajného zboru Nálepkovo zakrátko po útoku podozrivé osoby stotožnili," doplnila hovorkyňa.

Poškodenému mužovi spôsobili viaceré zranenia v oblasti hlavy, trupu aj končatín. Podľa predbežnej lekárskej správy sa bude zo zranení liečiť viac ako 42 dní.

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví spáchaného formou spolupáchateľstva troch mužov vo veku 56, 39 a 15 rokov a 35-ročnú ženu.

Hovorkyňa doplnila, že v stredu (24. 7.) sudca vydal príkaz na vzatie do väzby všetkých obvinených. "Po dokázaní viny obvineným osobám za tento brutálny čin hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu," dodala.